Pa folur të njëjtën gjuhë, por duke gjetur në muzikë një mjet komunikimi ideal, pesë muzikantët e Miksi mësuan të njihen gjatë një rezidence të parë në Rocher de Palmer në vitin 2020. Të bashkuar nga projekti evropian Migrants Music Manifesto, ata vizatuan një repertor të parë të frymëzuar nga pjesët tradicionale shqiptare, kurde ose siriane. Ata formojnë tani një grup të fortë, të ndritshëm, virtuoz, i cili na transporton në një botë ku kufijtë po shemben, ku dialogu midis popujve është në fund të fundit i mundur. Midis koncerteve dhe veprimeve të ndërmjetësimit, Miksi do t'ju bëjë të kërceni!

Biografi

Ebrahim AHMADI

Mbërriti në Bordo me valixhet plot me instrumente perkusioni: daf, koozeh, dajre , kanon, por edhe setar dhe daulle! Gishtat e tij fluturojnë mbi lëkurën e tendosur të defit të tij, instrumenti i tij besnik. Kurd me origjinë nga Irani, ai studioi psikologji dhe beson në fuqinë e muzikoterapisë, të cilën e mësoi për dhjetë vjet para se të mbërrinte në Francë.

Thomas MAZELLIER

Pas studimeve në Konservatorin e Bordos, Thomas iu bashkua JOSEM-it, me të cilin udhëtoi nëpër botë. Që atëherë, ai ka pasur një gamë të gjerë përvojash: muzikë bashkëkohore (Les Lacets des Fées), këngë franceze (Le Projet Derli), muzikë braziliane (Que Isso), si dhe muzikë klasike (Orchestre Symphonique de Gironde). Në vitin 2019, ai mori pjesë në turnen e Trois Cafés Gourmands, e cila përfshinte 80 data në Zéniths dhe festivale të mëdha. Që nga viti 2020, ai ka luajtur në grupin Miksi si violinist dhe krijues i ritmeve.

Yamen Al YAMANI

Yamen është një profesionist i aftë me ekspertizë ndërkombëtare në industrinë e muzikës si kompozitor, producent, violonçelist me çmime dhe lojtar gheychak. Ai filloi të luajë muzikë në moshë të re, i rrethuar nga familja e tij e muzikantëve, dhe filloi karrierën e tij para se të diplomohej nga Instituti i Lartë i Muzikës në Damask (Siri) në vitin 2005. Që atëherë, ai ka eksperimentuar me të gjitha zhanret e muzikës, duke u mbështetur në ekspertizën e tij në muzikën e Lindjes së Mesme dhe të botës.

Artur ZEQIRI

Prej më shumë se pesëdhjetë vjetësh, Arturi është i përkushtuar për të ruajtur trashëgiminë e jashtëzakonshme të Kabasë. Ai është një nga përfaqësuesit e fundit të kësaj muzike shqiptare mijëvjeçare, të cilën e bën të dridhet me violinën e tij legjendare, e cila është 130 vjeç. Ai e ka shoqëruar atë në koncerte në të gjithë Evropën dhe Mesdheun dhe i ka mundësuar të marrë disa çmime dhe medalje për muzikën e tij.

Nicolas LESCOMBE

Një muzikant i talentuar, kompozitor, aranzhator dhe katalizator i projekteve artistike eklektike, Nicolas ka qenë dirigjent i JOSEM-it. Klarinetist në formacione të ndryshme (Kompania Mohein, Sans Additif, Minimum Fanfare, 3 kafe Gourmands, Derli, etj.), ai e definon profesionin e tij rreth tre boshteve: kërkimi (kompozimi), transmetimi (mësimdhënia) dhe ndarja (koncertet).

VIDEO

Koncerte

Datat e ardhshme

29.03.24 - Cenon (33)

04.04.24 - Ateliers Médicis, Clichy-sous-Bois (93) infos & billetterie

13.04.24 - Le Café Music’, Mont de Marsan (40) infos & billetterie

20.04.24 - L'Ampli, Pau (64) infos & billetterie

31.05.24 - Festival Mascarade, Saint-Géry (24) infos & billetterie

13.06.24 - Floirac (33)

28.09.24 - Blaye (33)

Koncertet e mëparshme

09.12.23 - Cinéma Casino, Lavelanet (09)

08.12.23 - La Digne d'Aval (11)

18.10.23 - Rocher de Palmer, Cenon (33)

11.10.23 - La Grande Poste, Bordeaux (33)

03.10.23 - Cour Mably, Bordeaux (33)

23.09.23 - Café Lib, Bourou (24)

22.09.23 - La Caravelle, Marcheprime (33)

16.09.23 - Scènes d’été, Mios (33)

27.08.23 - Festival Noutic'Zik, Escaudes (33)

13 & 21.07.23 - Un été à Palmer, Cenon (33) - Médiation et concert

11.06.23 - Festival Vibre, Nodris (33)

28.05.23 - Festival Vibre, Bordeaux (33)

04.05.23 - La Guinguette Chez Alriq, Bordeaux (33)

31.01.23 - Solutions Solidaires, Cenon (33) – Avec Pygmalion

19.01.23 - EMDI, Chamonix (74) - Médiation et concert

20.10.22 - European Migration Forum, Bruxelles (BE)

16.07.22 - Chantiers Tramasset, Langoiran (33)

03.07.22 - Festival Convivencia, Grisolles (82)

01.07.22 - Festival des Hauts de Garonne, Cenon (33)

04.06.22 - Festival Musiques Métisses, Angoulême (16)

03.04.22 - Rocher de Palmer, Cenon (33)

21.01.22 - Larural, Créon (33) - Médiation et concert

16.11.21 - Le Dôme De Talence, Talence (33)

04 et 05.11.21 - Rocher de Palmer, Cenon (33)

22.10.21 - Maison des Arts, Sainte-Eulalie (33) - Médiation et concert

20.06.21 - Rocher de Palmer, Cenon (33)

Kontakt

Rezervim

miksi@jamira.fr

Bandcamp
Play Button
Instagram Outline Logo
Facebook F
Email Outline Icon

© 2024 Miksi. All Rights Reserved - Miksi

Photos : ©Pierre Bouchilloux and ©Festival Vibres

Mentions légales